Диявол у деталях. Як підібрати аксесуари до костюму


Костюм – це основа гардеробу ділового чоловіка і головний елемент бездоганного стилю. Однак аксесуари грають не менш важливу роль, адже вони задають тон всього образу, підкреслюючи стиль і позначаючи соціальний статус. Завдяки аксесуарам можна виглядати в одному і тому ж костюмі як елегантно, так і екстравагантно. Чому віддати перевагу – вирішувати вам, а ми розповімо, на що звертати увагу при підборі деталей.

Подарунок для чоловіка

Краватка

Найголовніша прикраса костюма – краватка. Краватка середньої ширини вважається найбільш класичною. Вона підходить для офіційних заходів, ділових зустрічей та на кожен день. Вузьку краватку вдягають на неформальні заходи, а також на роботу.

Краватка на резинці – регат – несумісна з класичним костюмом. Як правило, така краватка є елементом одягу офіціантів та охоронців.

Краватка-метелик найкраще підходить для урочистих заходів. Для святкових подій також доречний лавальєр – коротка краватка з широкими краями. Вона одягається під жилет (переважно на весілля).

Ще один різновид цього аксесуара – шийна хустка, яку поєднують і з повсякденними, і з ошатними костюмами.

Годинник

Не менш важливе значення в образі ділового чоловіки має годинник. Цей аксесуар покликаний не тільки виконувати свій прямий обов'язок – показувати час, а й підкреслювати статус. Обирайте стандартну форму корпусу годинника: круглу або ж прямокутну. Уникайте поширеної помилки – не вибирайте занадто масивний годинник. Годинники з більш тонким корпусом набагато краще поєднуються з манжетою.

Колір шкіри ремінця повинен співпадати з кольором інших аксесуарів: взуття, портфеля, ременя. Допускається також годинник на металевому браслеті. Обираючи колір браслета і корпусу годинника, орієнтуйтеся на інші деталі, що складають образ. Золотий колір вдало поєднується з коричневим, білим і бежевим одягом, а срібний – з чорним, сірим та синім.

Затиск для краватки

Затиск для краватки – це не лише декоративний, але і практичний аксесуар, адже він допомагає утримувати краватку, пристібаючи її до сорочки. Затиск повинен розташовуватися на рівні грудей (між третім та четвертим ґудзиками сорочки).

Вибираючи затиск, зверніть увагу, що за кольором і стилем він повинен поєднуватися з іншими аксесуарами: годинником, запонками, пряжкою ременя. Для ділових зустрічей обирайте лаконічні затискачі без вигадливих деталей, а для неформальних образів підійдуть незвичні моделі. Довжина затиску повинна бути на чверть коротше краватки або ж відповідати його ширині (але ні в якому разі не бути довшим).

Запонки

Ще одна важлива деталь чоловічого гардеробу – це запонки. Вони повинні поєднуватися з затиском для краватки, а якщо його немає – з годинником або з сорочкою. Найбільш офіційними є прямокутні або квадратні запонки. Для неформальних заходів можна віддати перевагу круглим, овальним запонкам або ж аксесуарам незвичайної форми. Прикраси з дорогоцінним або напівдорогоцінним камінням доречні на вечірньому торжестві.



 

Ремінь

Брючний ремінь також є важливим чоловічим аксесуаром. Він повинен поєднуватися за кольором і фактурою з черевиками і портфелем, а також – бажано – з ремінцем годинника. Стежте, щоб ремінь відповідав вашому образу за стилем. До класичного костюма потрібно підбирати строгі ремені без витребеньок, а до неформального образу – широкі пояси і аксесуари з металевою фурнітурою.

Парасолька

 

Обираючи парасольку, віддайте перевагу тростинам, а не складним моделям. Ідеальний колір для парасольки – чорний або темно-синій.

Такий аксесуар поєднується практично з будь-яким одягом і будь-яким костюмом. Зверніть увагу на матеріал ручки. Найбільш зручними вважаються обтягнуті шкірою та дерев'яні рукояті.

Це основні правила підбору аксесуарів до ділового костюма. Вдало підібрані деталі прикрасять діловий образ, принесуть впевненість на важливих переговорах і – як результат – успіх у справах.

4.9