Що подарувати хрещенику - підказуємо ідеї майбутнім кумам


Хрещення - одна з найважливіших подій в житті будь-якого православного християнина. Адже, по суті, це день його народження, тільки духовного. Відтепер така людина зобов'язується стати новою особистістю, яка всі свої сили і прагнення буде направляти на служіння Богу і в той же час гасити в собі будь-які гріховні помисли. У православній традиції прийнято хрестити дитину невдовзі після народження. Тому такою важливою є роль хрещених батька та матері. Тому що по їх вірі хрестять немовля, а згодом вони повинні будуть разом з батьками виховати дитину в християнському дусі.
 
Якщо інформацію з попереднього абзацу ви отримаєте в більш розгорнутому вигляді, зайшовши в найближчу православну церкву, то найкращим джерелом ідей для подарунків на хрестини буде наш сайт. Але щоб допомогти вам зорієнтуватися у величезному різноманітті товарів в нашому онлайн-магазині, ми вирішили написати цю статтю. Звичайно, не все, що потрібно на хрестини, є в нашому онлайн-магазині – хрестинний одяг і крижму доведеться пошукати в іншому місці. Також ви зможете обійтися без нашої допомоги, якщо зібралися дарувати гроші. Втім, і тут нам є, що вам запропонувати.
Хрестики. Разом з хрестильним одягом і крижмою хрестики - це третя найважливіша річ, яка знадобиться при хрещенні, тому буде дуже добре і доречно зробити такий подарунок. Але врахуйте важливий момент, що в будь-якому випадку священик повинен буде перед Таїнством освятити його. Серед багатого вибору хрестів в нашому онлайн-магазині можемо запропонувати цей варіант. Такий подарунок, зроблений з білого золота й інструктований чорними діамантами, на всі 100 відсотків висловить вашу турботу і любов до майбутнього хрещеника.

Ікони на подарунок


 Ікони. Один з найголовніших атрибутів православної віри, ікони завжди були і будуть актуальним подарунком на будь-яке свято. І, звичайно, на хрестини теж. Можна подарувати ікону засновника нашої віри - Ісуса Христа. Наприклад, такий образ, в якому Спаситель представлений як Вседержитель. Той, який всю Землю тримає в своїх руках і який без всяких сумнівів зможе захистити віруючих в Нього. Друга за популярністю ікона - Богородиці. Як і святі образи, присвячені Її Синові, зображення Божої Матері універсальні і підійдуть як подарунок з будь-якого приводу. Серед багатства вибору на цю тематику, можна виділити популярну ікону «Покров Пресвятої Богородиці». І третя відповідь на питання: «яку ікону подарувати на хрестини», це зображення святого тезки хрещеника. Наприклад, якщо ви станете хрещеним батьком або матір'ю маленької дівчинки Тані, то можете подарувати її батькам ікону «Свята Тетяна».
 
Подарункові книги. Закон життя, який говорить, що книга - це найкращий подарунок, працює і тут. Само собою зрозуміло, що такий дар, що називається на виріст. Але головна відповідальність хрещеного - духовне зростання підопічного, і правильний підбір літератури для дитини дуже цьому сприяє. Першочерговий вибір тут - це, звичайно, Біблія. Можна подарувати повний комплект зі Старим та Новим Заповітом, а можна - тільки Євангеліє, щоб не лякати дитину розмірами повної Біблії.
Ще одним варіантом для подарунка є молитвослов, щоб з дитинства вчити малюка молитовному життю. Але також добре оточувати вашого підопічного недуховною, але гарною і доброю літературою, щоб виховувати естетичні та моральні почуття. Класика на кшталт «Маленького Принца» дуже гарно тут підійде. Завершимо наш невеликий книжково-подарунковий огляд не зовсім книгою, а пам'ятним альбомом з ілюстраціями, який збереже для вас, хрещеника і його батьків всі пам'ятні моменти життя, починаючи з хрестин.
 
Хоча православна церква в першу чергу чекає від хрещеного духовного виховання, але не буде помилкою і навіть, зовсім навпаки, вручення, умовно кажучи, житійних подарунків. Таких, наприклад, як олівці для малювання. Такий презент висловить вашу дбайливість і допоможе дитині розвинути дані йому Творцем творчі здібності. Іншим прикладом «недуховних» подарунків, з представлених в нашому онлайн-магазині, послужать дитячі спальні мішки. Їх чарівний зовнішній вигляд конкурує тільки з їх практичністю!
 
Для кожної людини вибір його хрещеним батьком або хрещеною матір'ю - це величезна честь і водночас велика відповідальність перед Всевишнім, хрещеником і його батьками. З нашого боку ми постаралися в цій статті допомогти вам вирішити хоча б одне зі складних питань, які постають перед нами, коли наш друг просить нас охрестити його дитину - який подарунок вибрати вашому хрещенику.

 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.5