Чим корисна гра в нарди?


Говорячи про ігри, ми розуміємо під цим словом у першу чергу розвагу, діяльність, яка приносить нам задоволення від самого процесу. У той же час нарди є як азартною настільною грою, оскільки в ній на результат частково впливає фактор випадковості, так і інтелектуальною, адже вона вимагає правильного аналізу ігрової ситуації та вибору ходу.

Суть гри доволі проста ‒ пройти всіма фішками навколо ігрового поля раніше за суперника. Правила гри відрізняються в різних варіаціях, але суть залишається незмінною. Не так давно вчені прийшли до висновку, що нарди ‒ одна з кращих ігор для підвищення рівня IQ та розвитку людського мозку. У вас ще немає набору для гри в нарди? Загляньте у каталог Fama. Ексклюзивні набори ручної роботи від відомих брендів стануть відмінним подарунком для ваших друзів і колег. А ми спробуємо детальніше розповісти про те, чим корисні нарди.

Чого навчають нарди?

У цій настільній грі дивним чином переплетені залежність від удачі та свобода вибору. Навіть сильний гравець може волею випадку програти набагато слабшому гравцеві. Саме тому нарди виховують мудрість і вчать філософському погляду на життя. Можливо, саме тому найкращі гравці в нарди ‒ люди зрілого віку.

Нарди нарівні з шахами здатні тренувати мозок. Після місяця щоденних ігор рівень інтелекту підвищується на 10%. Однак вплив нард і шахів на людський мозок трохи відрізняється: шахи більше розвивають логічне мислення, а нарди ‒ кмітливість та інтуїцію. Тому якщо ви хочете тренувати свій мозок повноцінно, краще приділяти увагу обом грам.

Що розвивають нарди у дітей?

Вважається, що найкраще починати вчити дитину грі в нарди у віці 7-12 років. Це чудовий спосіб пояснити дитині основи математики. Спочатку малюк буде вчитися складати числа на кубиках та рахувати фішки, а потім ‒ прораховувати наперед ходи.

За словами вчених, шашки та шахи допомагають розвивати в першу чергу інтелектуальні здібності та логіку. У той же час нарди спрямовані на розвиток психологічної зрілості, адже ця гра має східні корені. Дитина зможе зрозуміти, що таке везіння і наскільки воно буває мінливим. Настільні ігри в цілому ‒ хороша можливість навчити дитину правильно ставитися до програшу і не робити з цього трагедії. Адже в житті дуже важливо не тільки вигравати, а й вміти програвати з гідністю.

Щоб гра приносила максимальну користь, намагайтеся приділяти їй час щодня. Врахуйте, що неможливо навчити дитину грі в нарди, якщо ви самі в ній не розбираєтесь. Почитайте спеціалізовану літературу і трохи потренуйтеся в грі, щоб показати дитині найкращі комбінації ходів. Або ж відправте дитину в спеціалізований гурток, де його будуть навчати грі професіонали.

4.4