Вічні олівці від Pininfarina


У світі не так багато речей, які існують вічно. Любов, людська дурість, консерви - тепер до цієї компанії приєдналися вічні олівці від Pininfarina. Вони настільки чудово зроблені, що навіть якщо настане кінець світу, то нові шекспіри і достоєвські зможуть заново створити людську культуру і написати геніальні твори за допомогою цих олівців. По-перше, тому що ці олівці точно переживуть ядерний апокаліпсис. А по-друге, тільки вони і будуть писати в умовах ядерної зими, невагомості в космосі або під водою.

Ідея вічного олівця давно витала в головах кращих умів людства. Генії епохи Відродження змінили наші уявлення про красу, малюючи картини чимось схожим на наші вічні олівці. Одна італійська компанія відтворила і переосмислила ідею цих засобів для письма і залучила до співпраці бренд Pininfarina. Завдяки останнім вічні олівці і отримали свій неповторний і впізнаваний дизайн.

Олівці на подарунок

Взагалі, компанія Pininfarina, родом з Камб'яно, комуни недалеко від Турина, займається дизайном автомобілів. Бренд взяв участь у створенні великої кількості моделей самих різних автоконцернів: Honda, Peugeot, Alfa Romeo, Mitsubishi, Opel і, звичайно, сусіднього Fiat. Але найвідоміша колаборація у компанії Pininfarina з легендарним брендом Ferrari. Початок співпраці було покладено в 1951 році зустріччю батьків двох компаній, Баттіста Пинина і Енцо Феррарі. В результаті Pininfarina взяла участь в створенні майже всіх моделей італійського автогіганта. Згодом компанія розширила свій асортимент і стала виробляти одяг, аксесуари зі шкіри, велосипеди та канцелярські товари, в тому числі вічні олівці.

Принцип дії цього чуда техніки простий, але дуже ефективний. Стрижень вічних олівців зроблений зі спеціального сплаву, який окислюється при зіткненні з папером і залишає слід на ній. І все, ніяких чорнил, які люблять протекти на одяг у найбільш невдалий момент або графітового стержня, який весь час треба вивільняти з дерев'яного полону за допомогою точила. Завдяки геніальній технології ви також позбудетесь сумнівного задоволення купувати кожен раз нову ручку або олівець, коли закінчаться старі. Вічні олівці через їх нескінченність і надійність взагалі можна перетворити в сімейну реліквію і передавати з покоління в покоління.

Корпус з нанесеним на нього освідченням у коханні, у вигляді сигари, класичний металевий дизайн, присвячений 50-річчю підкорення Місяця або 500-річчя від дня смерті Леонардо да Вінчі - є безліч варіантів дизайну вічних олівців на будь-який смак, колір і матеріал. Вся ця пишнота є на сайті Fama. Багато олівців йдуть в комплекті з підставкою, яка витримана в одному стилі з інструментом для письма.