Прекрасні аксесуари від іспанського бренду Anframa


Anframa - східне мистецтво в іспанському обрамленні

Элитный подарок: книгаAnframa - це бренд, який побачив світ 1970 року у Толедо, древньої релігійної столиці Іспанії. В середні віки значимість цього міста була настільки велика, що його архієпископи мали свою армію і допомагали іспанським королям повертати свої землі в ході Реконкісти. Військова допомога толедських священнослужителів була важлива для Корони ще й тому, що до XI століття в цьому місті майстри навчилися виплавляти високоякісну сталь, яку навіть порівнювали з легендарною дамаської. Але, як ви побачите з цієї статті, це не єдиний зв'язок між іспанським та сирійським містами.
Anframa в першу чергу прославився різного роду подарунковими аксесуарами, зробленими в стилі дамаскінаж. Як зрозуміло з назви, ця техніка, як і однойменна сталь, родом з найдавнішої з усіх столиць світу, Дамаска. Цікаво, що ні дамаскінаж, ні знамениті мечі, які робилися з якогось сплаву, завдяки якому лицарі різали ворожі обладунки, як підтале масло, швидше за все не проводилися в цьому місті. Але через те, що Дамаск був і залишається одним з найбільших торгових центрів Близького Сходу, в Європу предмети в стилі дамаскінаж і клинки потрапляли саме з місцевих прилавків. І як у випадку з арабськими цифрами, які насправді індійські, і Амеріго Веспуччі, який не відчинив Новий Світ, але розповів про нього світу в усіх подробицях в своїх листах, річ або явище отримали своє назва не від творця, а від «посередника».
Элитный подарок: книгаТехніка дамаскінаж полягає в створенні візерунків на металі за допомогою іншого металу. Як правило вся краса наноситься на сталь за допомогою срібла або золота. Дамаскінаж дозволяє створювати розкішні довговічні і виразні картини на різних предметах. До слова, ця техніка поширена не тільки на Близькому Сході, а й на Далекому: Індонезії, Малайзії і особливо Японії, де за допомогою цієї техніки прикрашали катани. В Європі ж одним з найбільших центрів дамаскінаж є якраз-таки Толедо.

Anframa створює чудові сувеніри на подарунок

Як ви вже зрозуміли, іспанська бренд Anframa, хоч і створений за історичними мірками відносно недавно, близько 50 років тому, проте продовжує розвивати багаті місцеві традиції прикрашання металу прекрасним малюнками. Тому і створені майстрами цієї компанії шедеври виглядають так, як ніби були зроблені геніями часів Середньовіччя. І їм в хорошому сенсі все одно, що робити: рукам умільців з Anframa належать однаково вражаючі телескопи, годинник, набори шахів, гравюри, тарілки, статуетки і просто декоративні вироби. Така універсальність дуже сильно допоможе вам у виборі оргігінального подарунка директору, наприклад.
Элитный подарок: книгаСоюз давніх традицій дамаскінажу, сучасних технологій і майстерності співробітників Anframa творить справжні чудеса. Їх численні аксесуари створені для різних цілей, але всіх їх об'єднує приголомшлива робота з прикрасою металу різними срібними та золотими узорами. Тому кожен з них - це справжній витвір мистецтва, яким впору стояти в музеї. Це робить продукцію від Anframa чудовим подарунком і шикарним прикрасою інтер'єру будь-якого будинку або квартири. І не важливо, буде адресат вашого презенту користуватися ним, виходячи з його практичного застосування, чи ні.
Нехай іспанський бренд Anframa почав свій шлях у другій половині ХХ століття, історія техніки дамаскінаж, яка принесла компанії славу, йде далеко вглиб століть. Тому при створенні свого чергового шедевра майстрам з Толедо є чим надихатися. При цьому все, що вони створюють -виглядіт так, немов призначаються для палаців королів та імператорів. Це робить аксесуари від Anframa розкішним подарунком для ваших рідних, друзів і колег, який зі 100-відсотковою гарантією прикрасить їх будинку.