Дарунки Латинської Америки


Що ми знаємо про загадкову Латинську Америку? А точніше, про її серце, яке знаходиться на території сучасного Перу. Одночасно лячні і привабливі джунглі, індіанські племена, які несуть в собі пам'ять про величну імперію інків, в якій знаменита фортеця Мачу-Пікчу була лише однією з багатьох монументальних фортець, конкуренти панд в званні «наймиліша істота» лами - все це формує образ сучасної Латинської Америки. І завдяки «Fama» ви можете придбати шматочок цієї далекої і загадкової землі.

Сучасні держави Латинської Америки на кшталт Перу - це ні на що не схожий сплав абсолютно різних культурних елементів, яким волею історії довелося якось співіснувати разом, одночасно збагачуючи і знищуючи один одного. Спочатку на цій території жили індіанські племена, які в процесі довгої ізоляції сформували свою унікальну культуру. Згодом, частина цих племен утворила могутню інкську імперію або примусово в неї увійшла, інші або були знищені в різних війнах, або пішли всередину вологих джунглів, залишаючись вірними своєму первісному суспільному ладу і способу життя.

Ще через якийсь час іспанські конкістадори скористалися міжусобицею двох претендентів на інкський трон і принизливо легко захопили колись непереможну імперію. Так, вперше в своїй історії  індіанська культура стала піддаватися зовсім незнайомому і далекому їй культурному впливу. Воно ще більше посилилося з прибуттям чорношкірих рабів, носіїв власного унікального культурного коду. Всі ці несхожі один на одного народи потрапили наче в котел, в якому і виплавилося то, що ми називаємо сьогодні Латинською Америкою, дари якій ми пропонуємо вам до розгляду.

Дари Латинської Америки як презент

Лами, мабуть, одна з перших асоціацій, що виникають при згадці Перу. Вони з одного сімейства з верблюдами, але за непотрібністю в процесі еволюції втратили свої горби. Їх шерсть є унікальною штукою. Завдяки властивостям вовни лами цей килимок буде приголомшливим подарунком дорогій вам людині, який точно оцінить вашу турботу про нього. А все тому, що шерсть лам тримає тепло, не боїться вологи і практично не потребує пранні. Тому це ідеальний килимок, наприклад, для ванної кімнати. До того ж він зроблений в єдиному екземплярі, що підкреслить не тільки вашу дбайливість, а й те, наскільки ви цінуєте людину, якій чи якої робите такий подарунок.

Як було сказано вище, індіанці, завдяки своїй культурній відособленості, змогли сформувати власний неповторний стиль. Так що не дивно, що майстри, нащадки давніх племен Латинської Америки, навчилися робити такі унікальні прикраси, як цей срібний браслет або цей приголомшливий амулет з зуба крокодила, предок якого напевно висів на шиї якого-небудь індіанського шамана. Безсумнівно, індіанці щиро вірили в магічні властивості цих речей, що теж залишило певний відбиток на стилі цієї прикраси. Хоча в нинішній час такі забобони вже неактуальні, краса цих браслетів і амулетів буде цінуватися завжди.

Також на нашому сайті ви знайдете групу товарів, зроблених в унікальному центральноамериканському етно-стилі. Таких, наприклад, як цей настільний годинник, якій завдяки своєму неповторному вигляду підійде під будь-який інтер'єр. Або ця сумка, яка завдяки тисячоліттями відточуваної майстерності і унікальному баченню перуанських творців, зі звичайного аксесуара перетворилася в приголомшливу річ, яка підкреслює одночасно внутрішню силу і витончений смак свого власника. Окремо виділимо такий тип перуанської продукції на нашому сайті, як книги-сейфи. Така книга - не тільки прикраса інтер'єру, але і хороший захист ваших заощаджень, так як, на відміну від звичайного сейфа, не впадає в очі, гублячись на полиці серед інших книг.

Якщо ви любите оригінальні інтер'єрні рішення в етно-стилі, то навряд чи зможете пройти повз цих чудових фігурок жирафів, наслідок африканського впливу на культуру Центральної Америки, або цієї приголомшливої вази, яка начебто застала ще часи розквіту імперії інків. І точно ви не залишитесь байдужими при вигляді обрядових ножів-тотемів, широко представлених на нашому сайті, на зразок цього. Сам його вигляд відсилає нас до часів, коли криваві жертвопринесення були не частиною другосортних фільмів жахів, а страшною реальністю.

Своєрідна культура Центральної Америки разюча і унікальна. І кожен товар з цього регіону, який є на нашому сайті, свідчить про це. Якщо ви любитель екзотики, несподіваних інтер'єрних рішень або просто фанат лам, вам є що вибрати з величезного переліку дарів щедрої і вражаючої індіанської-афро-іспанської культури. Кожен з цих дарів буде нагадувати вам, що є ще багато місць на Землі, які настільки сильно відрізняються від звичного нам, що здається дивним, що ми існуємо на одній планеті, і в той же час настільки привабливі, що хочеться все кинути і вже завтра кинутися досліджувати загадкові джунглі і відшукати загублені індіанські племена.