Знайомство з батьками хлопця


Як справити чудове перше враження

Перша зустріч з його батьками ‒ це дуже важливий та хвилюючий момент. Кожні батьки хочуть, аби їхня дитина була щаслива, і хороша, позитивна у всіх сенсах та любляча дівчина ‒ ключ до успіху. Тому якщо ви хочете справити приємне перше враження, ця стаття саме для вас. Ми зібрали ряд порад, які допоможуть вам не наробити помилок при першому знайомстві.

Перед цією хвилюючою зустріччю радимо вам трохи розпитати вашого коханого про його батьків. Які у них традиції? Чим вони цікавляться? Як проводять вільний час? Це дозволить вам зрозуміти їх інтереси і звичаї та швидше знайти з ними спільну мову під час майбутнього спілкування.

Що вдягнути?

Найголовніше правило ‒ будьте собою. Не варто намагатися зробити з себе зовсім іншу людину. Адже ви ж не розраховуєте, що ця зустріч з батьками буде останньою? А грати все життя у вас навряд чи вийде. Та й навіщо? До того ж, фальш, як правило, дуже легко розпізнати.

Не вдягайте на зустріч високі підбори, вечірню сукню або діловий костюм. Не потрібно намагатися виглядати так, ніби ви готувалися до цієї зустрічі все життя: яскравий макіяж, неймовірно складна укладка, ваше найкраще вбрання. У той же час спортивний одяг або футболка з чоловічого плеча ‒ теж не найкращий варіант. Не обирайте занадто яскраві кольори, краще обмежитися нейтральними відтінками або вибрати безпрограшний варіант ‒ чорно-біле вбрання.

Головними епітетами вашого наряду повинні бути слова «акуратно» та «симпатично». Краще вже переборщити зі скромністю, ніж надіти пом'яту сукню або блузку з відірваним ґудзиком. Не сумнівайтеся, мати вашого хлопця неодмінно зверне на це увагу.

Що подарувати?

При першій зустрічі з батьками молодої людини прийнято дарувати щось спільне для всієї родини, також можна окремо зробити подарунок майбутній свекрусі. Обдаровувати кожного члена сім'ї, як правило, не прийнято.

Якщо ви добре готуєте, можна принести щось смачне до столу (зазвичай це пиріг або торт, адже ці страви не подають гарячими). Поцікавтеся у свого чоловіка, чи немає в родині якихось обмежень щодо їжі: можливо, хтось сидить на дієті і ваші старання будуть виглядати недоречно. Також відмінний подарунок ‒ щось до інтер'єру будинку, наприклад, ваза, оберіг або картина.

Мамі молодої людини можна принести квіти. Дозвольте своєму коханому подарувати їй букет самостійно, зазначивши, що це ви разом підібрали для неї. Алкогольні напої дарувати при першій зустрічі не прийнято.

Як себе поводити?

Загальні правила розмови з батьками хлопця такі ж, як і для будь-якої світської бесіди: уникайте тем здоров'я, релігії та політики. Не варто завзято доводити свою правоту, навіть якщо ви на 100 відсотків упевнені в ній.

Не сумнівайтеся, що батькам молодої людини дуже хочеться дізнатися якомога більше про вас, але в той же час пам'ятайте, що ви маєте право не відповідати на безтактні питання. Не грубіть у відповідь, краще ввічливо ухиліться від відповіді на неприємне вам запитання. У свою чергу теж підтримуйте розмову, демонструючи свій інтерес до його родини. Темою для розмови може стати картина або сувенір в його будинку, а також випадки з дитинства вашого хлопця. Повірте, батьки із задоволенням говоритимуть про свою дитину, головне ‒ задати відповідне запитання.

Від прийому їжі краще не відмовлятися, адже цим ви можете образити господиню будинку. Краще покуштувати потроху всі страви та похвалити її кулінарний талант. Радимо також не зловживати спиртним: краще розтягнути на весь вечір один келих вина або зовсім відмовитися від випивки. Не затримуйтесь допізна, навіть якщо ви дуже захопилися спілкуванням. Наостанок не забудьте подякувати за гостинність.

Пам'ятайте, що щирість і природність ‒ ваша головна зброя. Використовуйте її у всьому. І тоді прихильність батьків вашого хлопця буде у вашій кишені!