5 способів, як перетворити книгу в найкращий подарунок


Незважаючи на те, що зараз у магазинах можна знайти практично все, це аж ніяк не полегшує пошук подарунка. Незалежно від того, кому ми вибираємо презент – колезі, брату чи найкращій подрузі – якщо у нас немає замовлення на конкретну річ, ми часто проводимо тижні перед святом в пошуках вдалого подарунка.

Саме в такі моменти . Це один з найбільш популярних подарунків серед українців. Але для того, щоб книга дійсно стала найкращим подарунком, необхідно дотримуватись деяких простих порад.

1. Уникайте банальностей. Черговий популярний твір відомого автора навряд чи вразить обдаровуваного. До того ж, ризикуєте натрапити на книгу, яку винуватець торжества вже читав. Найкраще дарувати нон-фікшн книги: бізнес-літературу, документальну прозу, біографії, підбираючи їх відповідно до захоплень поздоровлюваного. Ці книги легко нададуть мотивацію для майбутніх звершень і при вдалому виборі можуть стати настільними, постійно нагадуючи про вас.

2. Якщо ви шукаєте щось оригінальне, виберіть в подарунок старовинну книгу.

Витончено оформлений стародрук у розкішній палітурці стане прикрасою бібліотеки і підкреслить, що ви цінуєте в іменинникові розум і непересічність. У цьому випадку це може бути як художній твір, так і будь-яке інше видання. Такі книги мають не тільки культурну, а й історичну цінність.

Книги на подарунок

3. Приділіть особливу увагу зовнішньому вигляду книги. Різноманіття прекрасно ілюстрованих книг, каталогів та енциклопедій дозволяє підібрати гарне і ексклюзивне видання, яке буде приємно тримати в руках і в якому можна розглядати ілюстрації не один вечір. Якщо ви чітко знаєте, яку книги іменинник хотів би отримати в подарунок, пошукайте її аналог у шкіряній палітурці. Такі книги виглядають більш солідно і ошатно, а отже – значно краще підходять на роль подарунка.

4. .Відмінним подарунком на ювілей та інші знаменні події буде зібрання творів або серія книг однієї тематики.

Головне – переконатися, що книги якісно оформлені і відповідають інтересам обдаровуваного.Такий презент можна також сміливо вручати начальнику.

5. Якщо ви не знаєте про читацькі вподобання іменинника, виберіть щось символічне.

Наприклад, подаруйте розкішне видання «Біблії», «Корану» або «Кобзаря» Тараса Шевченка. Ці книги займуть гідне місце в будинку будь-якої людини, навіть якщо вона не найбільший фанат читання. Такі книги завжди будуть перебувати під рукою, нагадуючи про вас.

Вручаючи книгу, ви даруєте не просто матеріальну річ, а натхнення. І головне – завжди вручайте подарунок із задоволенням, адже це вдвічі приємніше.