10 причин, чому не можна економити на подарунках


Новий рік, День святого Валентина, 8 березня, низка днів народжень, іменин і професійних свят... Рік сповнений урочистостей, які вимагають від нас уваги і чималих витрат. Нерідко виникає спокуса заощадити і купити у подарунок щось недороге та пересічне. Не слід піддаватися цьому бажанню, адже така економія може зіграти з вами злий жарт. То чому ж не варто економити на подарунках?

Дорогі подарунки

1. Подарунок має приносити задоволення.

Спробуйте зрозуміти (а якщо не виходить – запитайте безпосередньо), що б хотів отримати у подарунок ваш друг або родич, і всіма силами спробуйте виконати його побажання, не зважаючи на кошти. Адже що може бути прекрасніше щирої щасливої ​​усмішки, якою вас обдаровує винуватець торжества, що розкриває подарунок?

2. Дорогий подарунок – це спосіб підкреслити статус, значимість людини, її положення в суспільстві. Це знак особливої ​​поваги і виняткового ставлення.

3. Подарунки можуть багато розповісти про вас: скупі ви або щедрі, чи є у вас почуття гумору, почуття стилю? Дорогий подарунок демонструє вашу прихильність, дружній зв'язок і щедрість. Ви ж не хочете, аби близькі думали про вас, як про скнару?

4. Економія на подарунку часто позначається на його якості. Навряд чи комусь принесе радість китайська підробка чи дешева дрібничка, у якої відламається деталь при першому ж використанні. Купуйте в подарунок якісні речі, які прослужать максимально довго і будуть радувати обдаровуваного не один рік.

5. Подарунок – це прояв уваги.

Несподіваний подарунок, вручений «просто так», а не на честь свята, здатний підняти настрій і зміцнити відносини. Такі дрібниці особливо важливі між представниками протилежних статей і на це не варто шкодувати грошей.

6. Економія неприйнятна щодо бізнес-подарунків. Презенти керівнику і діловому партнерові повинні бути дорогими і відповідати статусу обдаровуваного. Економія в цьому випадку буде означати неповагу і зверхність, що може коштувати вам роботи, клієнта або партнера.

7. Радість рідних і близьких – те, на чому не варто економити, як і їхнє здоров'я, гарна освіта і зовнішній вигляд. Для того, щоб дорогі нам люди були щасливими, всі засоби згодяться. Подарунок, гідний їх, – найменше, що ми можемо зробити.

8. Дорогий подарунок набагато красномовніше слів заявить про ваші почуття і емоції іншим людям. Такий подарунок несе гаму смислів і може підкреслити справжню цінність ваших відносин з людиною, для якої цей подарунок призначений.

9. Економія на подарунках себе не виправдовує.

Ціною за надмірну скупість можуть стати зіпсований настрій, сімейна драма або зірване свято. Подарунки повинні приносити позитивні емоції і створювати святкову атмосферу, тому на них не варто економити.

10. Подарунок – це інвестиція, ваш внесок у розвиток відносин. Вартість подарунка обов'язково повернеться до вас якщо не у вигляді приємної послуги або вигідної пропозиції, то, як мінімум, у вигляді презенту у відповідь.