10 найкоштовніших подарунків в історії людства


Який подарунок можна вважати найдорожчим? Той, за який заплачено найбільше грошей? Може це книга у подарунок? Чи той, у який вкладено найбільше почуттів? А може той, що вражає оригінальністю? Важко сказати. Принаймні, у ТОП-10 найдорожчих подарунків в історії людства представлено і дорогі, і “душевні”, і оригінальні.

Розкішні подарунки

На першому місці у рейтингу розкішних подарунків стоїть мавзолей Тадж-Махал — велична споруда, зведена у столиці Індії шахом Джеханом. На жаль, привід для цього подарунку був трагічним — шах присвятив його своїй коханій дружині, котра померла, народжуючи 14-ту дитину. Мавзолей настільки вражає уяву кожного, хто його бачить, що навіть войовничі перси, котрі, завоювавши Делі, практично зрівняли його з землею, не доторкнулися до Тадж-Махала.

Друге місце дісталося мільйонерові Арістотелю Онассісу. Щоб гідно відсвяткувати весілля з Жаклін Кеннеді, він подарував їй... цілий острів, до того ж — з екстравагантною назвою: острів Скорпіонів.

Антоній, що підніс славетній Клеопатрі келих вина з опущеною у нього перлиною, посів третє місце. Кажуть, що перлина була найбільшою і найпрекраснішою з-поміж усіх, що коли-небудь народжувало море. Тим не менш, Антоній запропонував Клеопатрі пожбурити подарунок назад у морські хвилі — у разі, якщо він їй не сподобається.

“Король-сонце” Людовік XIV якось подарував своїй дружині соболине манто довжиною... півтора кілометри. І все тільки для того, щоб королева могла зранку, не взуваючись, неспішно пройтися по ньому від королівського ложа до паркової альтанки.

Недалеко відстав від французького монарха безіменний американський кладошукач, котрий презентував своїй дружині три важких скрині зі старовинними коштовностями. Підняти їх він не полінувався з трюмів корабля, багато років тому затонулого у морі.

Шосте місце дісталося докторові Фаусту, котрий подарував коханій Маргариті ні багато, ні мало — власну безсмертну душу. Дійсно, безцінний подарунок...

А от адресатку сьомого у рейтингу подарунка, кажуть, довелося відпоювати заспокійливим. Одній з дівчат у паризькому борделі принесли невеликий пакунок, до якого додавалася записка з проханням зберегти вміст пакунка назавжди. Всередині знайшлося... відрізане людське вухо. Ви вже здогадалися, як звали автора цього сумнівного презенту? Правильно, Вінсент Ван-Гог.

Наступний у списку — знаменитий шукач пригод і грабіжник банків Клайд. Поговорюють, що кохана Бонні отримала від нього у подарунок право власності на цілу плантацію кактусів, з котрих роблять текілу. Щоправда, документально це так досі і не підтвердилося.

На дев'ятому місці — спортсмен Джо Ді Маджіо, котрий дарував Мерілін Монро величезний букет червоних троянд. Щодня. Навіть після того, як вони розсталися. Навіть після того, як вона померла...

І, нарешті, 10 місце. Його посів актор Річард Бартон. Щоб продемонструвати знаменитій Елізабет Тейлор силу своїх почуттів, він підніс їй діамант у 70 карат майстерної огранки. Між іншим, Елізабет Тейлор таки вийшла за нього заміж. І навіть не один раз, а цілих два!

0.0