Раритетні Елементи Декору: Як Підібрати та Де Купити?


Раритетні Елементи Декору: Як Підібрати та Де Купити?

Раритетна бронзова скульптура "Авгар та Ізмаїл", Леон Піле, кінець XIX століття Раритетний елемент декору це дуже широке поняття. До нього входять і твори мистецтва, створені в попередні епохи, і винаходи, які були дуже популярні тоді, але зараз є музейними експонатами, і різні старовинні національні речі. Їх поєднує те, що всі вони при грамотному їхньому розміщенні успішно доповнять будь-яку обстановку. Раритетний декор відрізняє від звичайного наявність певного бекграунду, історії, яку той чи інший предмет має. І цією історією він може поділитися зі своїм власником чи його гостями.

Елементом декору, тим паче раритетним, може бути майже що завгодно. Найпоширенішими предметами такого роду є вже згадані витвори мистецтва: від звичних картин та статуеток до речей, що йдуть на стику з другою за популярністю категорією, посудом. Мальовані тарілки, наприклад, можна використовувати за прямим призначенням, але вони все-таки належать до художнього спрямування. Тоді як сервізи – це вже вид раритетного посуду.

Речі, що вийшли з ужитку, це ще одна варіація раритетного декору. Прикладом таких серед інших служать друкарські машинки та гасові лампи, виготовлені в період їхнього повсюдного використання. Такий предмет служить як чудовою окрасою для, наприклад, домашньої бібліотеки, так і пам'яткою своєї епохи. Ще один чудовим чином раритетного декору є мистецтво з етнічним колоритом. Так вінтажна ханукія буде ідеальним подарунком для вашого знайомого єврея та знаком вашої уваги до його культури.

Як підібрати раритетний декор для дому?

Старовинний срібний сервіз, перша чверть XX століття, ШвеціяЯкщо підсумовувати безліч порад з цього приводу, всі вони зводяться до одного: сміливо комбінуйте сучасний стиль зі старовинними й вінтажними речами. Ефект вас дуже порадує. Переграйте призначення ретроречей, прикрасьте поверхні квартири у стилі хай-тек невеликим декором на кшталт раритетних статуеток, прикрасьте стіни банкнотами, випущеними Українською народною республікою у 1917–18 роках. Простір для фантазії тут безмежний. Навіть автоматичний штопор для вина можна ідеально вписати в інтер'єр.

Де придбати раритетний декор для дому?

Раритетна картина "Річка в Карпатах" (папір, акварель), Микола Глущенко, 1970-і роки Втім, антикваріат хороший ще і як подарунок. Такий презент буде одночасно ексклюзивним, корисним вашому імениннику і демонструватиме ваш чудовий смак. Якщо ви не знаєте точно, що подобається людині, якій призначається ваш подарунок, можете зробити класичний хід і подарувати картину або статуетку. Або ризикнути – і вручити щось незвичайніше на кшталт раритетного касового апарату. У будь-якому випадку ви можете бути впевнені, що в інтернет-магазині Fama ви отримаєте саме те, що бажаєте без жодних підробок.

Раритетні елементи декору зараз модні. Втім, мабуть, що вони з неї не виходили. Дизайнери придумали безліч ідей, як вдало впровадити раритетний декор в практично будь-який інтер'єр, але все одно залишається ще купа місця для творчості. Онлайн-магазин Fama пропонує широкий вибір і, що не менш важливо, різноманітний асортимент раритетних речей. Так що кожен зможе зробити подарунок для свого друга чи для самого себе.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4