Витвори Мистецтва на Подарунок: Як Вибрати Оригінал?


Витвори Мистецтва на Подарунок

Зіновій Флінта. Кераміка "Вітраж", 1972 р. Різноманітні твори мистецтва - це один із проявів людського духу, того, що відрізняє людей від тварин, творчого початку. Людина почала їх створювати ще коли не вміла ні читати, ні писати, задовго до виникнення перших цивілізацій. Знамениті наскельні малюнки первісних людей, чиїм полотном були стіни їхнього житла, наочне тому підтвердження.

У принципі ці печерні зображення – одне з небагатьох свідчень, що дійшли до нас, які хоч трохи відкривають нам завісу і пускають нас у життя та спосіб мислення наших предків. І згодом про розвиненість тієї чи іншої цивілізації судитимуть не лише за тими технологіями, які вона відкрила, а й за рівнем її культури: тим картинам, скульптурам, фрескам і всьому такому, що дійшло до нас.

Авторська китайська художня вишивка ручної роботи, 2 метри (шовк, папір) у вишуканому футляріБагато в чому завдяки різним культурним артефактам з минулого, які змогли видобути археологи, ми змогли набагато більше дізнатися про загадкову шумерську культуру, витончену єгипетську, різноманітну грецьку, приголомшливу етруську і далеку від нас не тільки в просторі, а й у часі культури стародавніх Китаю та Індії. Якщо за допомогою знарядь праці, що належали першим людям і цивілізаціям, ми дізнаємося, чим вони тоді займалися, то завдяки творам мистецтва ми можемо спробувати осягнути, як і про що вони думали і у що вірили.

Тоді ж, з найдавніших часів, тягнуться дві гілки, два головні мотиви, навіщо люди займаються творчістю. Іноді вони тісно переплітаються одна з одною, так що чи не зливаються в один стовбур, іноді йдуть параллельным курсом, але їх завжди можна помітити: це потяг людини до самовираження і прагнення поєднатися з надприродним. Ті ж наскельні малюнки, наскільки ми можемо судити, якраз поєднують два ці мотиви, і це одна з головних причин, чому ми вважаємо їх творців людьми, а не людиноподібними мавпами: адже тварини не намагаються розкрити складність своєї натури через ліплення скульптур, і вони не шукають Бога.

Порцелянові статуетки «Пара з кошиками», Мейсен XIX століття (Meissen) Швидше за все саме у перших цивілізаційних осередках, Єгипті, Шумері, Індії та інших регіонах, з'явився ще один феномен, пов'язаний із витворами мистецтва: їх стали дарувати та купувати. Це, як мінімум, означає, що в них стали бачити велику цінність. Причому не лише творці, що логічно, а й ті, хто сам по собі позбавлений великого обдарування до малювання чи ліплення. Хоча самі собою ті ж шедеври живопису не прогодують людину, вони стали коштувати як кілька стад великої рогатої худоби.

Чомусь так склалося, що витвори мистецтва насамперед асоціюються з картинами. У принципі, ті ж печерні зображення можна розглядати як картини, але коли ми думаємо про останні, то в голові буде якийсь малюнок, оточений рамкою. Ціна на картини може досягати безмежних сум, за які їх купують на аукціонах. Вона залежить від багатьох факторів: крім очевидних причин на кшталт імені художника та ступеня раритетності вартість картини може збільшитись через якусь яскраву її історію. Наприклад, на легендарність «Мони Лізи» значною мірою вплинула історія її викрадення на початку ХХ століття.

Твори мистецтва на подарунок

Картина "Львівський Оперний театр" Борис Гудзовський 2012 р.Отже очевидно, що твори художників і скульпторів мають великий попит як презент. Насамперед це можливість насолоджуватися красою класичної картини, прекрасної скульптури чи винахідливої ​​графіки. Твори мистецтва мають здатність нас надихати, наводити на певні думки або просто радувати око. З тих же причин вони є ідеальною прикрасою для інтер'єру будь-якого стилю. Творіння майстрів своєї справи доповнять обстановку і будуть захоплювати не лише вас, а й ваших гостей.

Де купити справжні витвори мистецтва?

В інтернет-магазині Fama ви зможете купити різноманітні твори мистецтва, в тому числі картини, графіку та скульптуру. Здебільшого ми підтримуємо вітчизняних творців, серед яких художник Зеновій Флінта, скульптори брати Озюменки та В'ячеслав Дідковський. Вони вклали весь свій талант і копітку працю у кожну свою роботу. Завдяки цьому їхні картини та статуетки легко прикрасять будь-яку квартиру чи будинок та однаково вдало доповнять екстер'єр та інтер'єр. Також кожна з них послужить вам як чудовий подарунок, який не тільки порадує вашого іменинника, але й продемонструє ваш добрий смак.

Скульптура "Герой", Світлана Карунська, 2000 рік Мистецтво належить до найдавніших зразків людської діяльності. Можна сказати, що людина навчалася паралельно якомога ефективніше полювати, а потім увесь цей процес зображати на стінах своєї печери. Невдовзі, з появою перших цивілізацій, як й інші сфери буття людей, мистецтво стало ускладнюватися. З'явилися перші майстри, школи та навіть генії, імена деяких з яких на кшталт Гомера дійшли до нас, але більшість залишилися невідомими, як, наприклад, автор «Тисяча та однієї ночі». Також розвиненість культурного життя тієї чи іншої країни не менше за економічні та соціальні показники стала однією з найважливіших ознак того, наскільки ту чи іншу державу можна вважати прогресивною.

Так що інтернет-магазин Fama не мав права залишитися осторонь і тому пропонує вам широкий асортимент як популярних картин і скульптур, так і менш відомих, але від того анітрохи не менш прекрасних творів мистецтва. Це чудовий подарунок, який одночасно порадує винуватця урочистості, доповнить будь-який інтер'єр особливо у поєднанні з колекційними книгами та викличе захоплення вашим почуттям прекрасного.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.9