Подарункова Ручка Чоловіку чи Жінці: Яку Вибрати та Де Купити?


Подарункова Ручка Чоловіку чи Жінці: Яку Вибрати та Де Купити?

Може здаватися, що нікого не цікавлять предмети, які віднедавна майже повністю замінили цифрові гаджети. Та хоча більшість з нас перенесла будь-які записи в планшети, комп’ютери і смартфони, все ж не знайдеться людини, яка хоча б зрідка не користується ручкою. Тим більше коли є нагода перетворити таку повсякденну дрібничку на статусний елегантний аксесуар. Адже ручки дуже популярний предмет в асортименті люксових брендів, які виводять цей засіб для письма на вражаючий рівень розкоші.  Як обрати ручку в подарунок та що потрібно врахувати перед її придбанням обговоримо в цій статті. Почнімо ж із загального розуміння які подарункові ручки бувають. 

Тисяча і один вид звичайної ручки 

ручка «Pen of the Year 2018»Якщо ви завжди писали простою кульковою ручкою і не цікавилися асортиментом канцелярських магазинів, для вас стане сюрпризом масштаб ринку подарункових ручок чоловікам і жінкам та їхнє різноманіття. Залежно від типу стержня, виду чорнил, механізму, призначення всі ручки можна поділити на типові групи.  

Кулькові ручки давно увійшли в наш побут і начебто не можуть здивувати. Чорнила в такому інструменті мають маслянисту консистенцію, тому повільно виділяються зі стержня на кульку при контакті з поверхнею. Ці ручки лишають тонкий досить чіткий напис. Справді, більшість таких ручок є дешевими одноразовими моделями масового виробництва та часто невисокої якості. Але це не ставить хрест на власне кулькових ручках – наприклад, знаменита фірма Parker виготовляє саме кулькові моделі у властивому для них розкішному оформленні.  

Гелеві ручки в подарунок будуть гарною ідеєю, адже забезпечують плавне чітке писання з товщою лінією на папері. Як правило, такі інструменти мають змінний стержень, до того ж представлені в багатьох кольорах. Єдиним недоліком може стати досить видима тіні на звороті аркушу більшості типів паперу. Чорнила в цих ручках мають водну основу, тому сильно просочуються в папір. Та для цупкого дорогого паперу елітних записників або ж для підписання друкованих документів гелеві ручки будуть вдалим варіантом. 

Чорнильні ручки були першими на цьому ринку автономними інструментами, що не вимагали окремої чорнильниці під рукою. В середині корпусу таких ручок є картридж або капсула із чорнилами, яку зазвичай можна заправляти. Не так легко навчитися писати такою ручкою через особливу конструкцію наконечника, але в результаті сам процес письма перетворюється на естетичну творчість. До того ж написи, зроблені чорнилами, завжди помітні на папері. 

Ще є роллери, брашпени, лайнери та їхні варіації – відрізняються вони зазвичай типом чорнил та особливим матеріалом та формою наконечника. Відповідно і сліди на папері від цих інструментів дуже відрізняються. 

Вибір правильної ручки 

ручка «Best of the Best»Чим же керуватися, щоб купити красиву ручку в подарунок? Як і з будь-якими презентами дуже важливо знати звички і симпатії їх отримувача. З інструментами для письма потрібно щонайменше врахувати такі основні фактори: 

Чи часто пише ця людина? Справді, цілком нормально обирати дорогу ручку в подарунок начальнику просто для того, щоб він тримав її на письмовому столі і використовував раз на місяць для підписання важливих договорів. Та можливо людина має звичку писати часто і багато в записниках або під час зустрічей, чи взагалі пише книгу від руки. В таких випадках обов’язково враховувати ергономічність, форму та вагу ручки. 

На якому папері вірогідно буде писати отримувач подарунку? Особливо якщо людина обожнює вести нотатки і має з десяток щоденників і записників важливо підгледіти марки цих блокнотів або ж оцінити тип паперу. Ви можете знайти дуже детальні огляди різних найпопулярніших виробників щоденників та паперу із тестами різних чорнил. Не дуже приємно виявити, що нова подарункова ручка для чоловіка протекла на декілька сторінок його улюбленого Moleskine. Врахуйте цей технічний нюанс і ви створите для вашого друга чи керівника виключно приємні враження.

ручка-ролер Elmo 01Звички та манери. Якщо ви точно знаєте, що отримувач вашого презенту імпульсивна дратівлива людина, яка починає нервувати, коли щось відбувається занадто повільно чи вимагає додаткових зусиль – не даруйте їй чорнильну ручку. Зайвий клопіт та особливості письма будуть тільки дратувати. Так само не варто обирати ручки з більшою вірогідністю протікання, якщо ваш друг не дуже акуратний з власними речами. Безперечно, не дуже мудро дарувати дорогу ручку світового бренду людині, яка завжди все губить – це засмутить і її, і вас. 

Звісно, не забудьте пригадати якою рукою пише отримувач вашого презенту – для шульги не дуже вдалою буде чорнильна ручка, написи якою повільно сохнуть і можуть змазуватися рукою при письмі. Подарункова ручка для жінки може відрізнятися формою та вагою через менший розмір долоні, тоді як vip-подарунком чоловікові будуть більш масивні важкі моделі. 

Ці нюанси важливі для гарного вибору ручки, та не менш важливою буде якість та дизайн оформлення такого презенту. В онлайн-магазині Fama ви зможете знайти неймовірні інструменти для письма від провідних виробників. Подарункова ручка в футлярі, ручка від дизайнерів Феррарі чи в стилі улюблених кіноперсонажів – все це чекає на вас на нашому сайті.  


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.6