Олов'яний посуд від португальського бренду Freitas & Dores


Олов'яний посуд від португальського бренду Freitas & Dores

Мистецтво олов’яних шедеврів від Freitas & Dores

Поціновувачі вишуканого посуду та елегантних аксесуарів для дому точно знаються на найкращих матеріалах для прикрашання своєї оселі. Та окрім порцеляни, кришталю, срібла, є матеріали більш рідкісні та старовинні, які сьогодні не так легко зустріти. Масове виробництво скла, порцеляни та глиняних предметів витіснило попередні традиційні формати, та це лише підвищує цінність виробів з нетипових матеріалів. Наприклад, такий матеріал як п’ютер використовувався для виробництва тарілок, чашок та мисок до часу, поки не настала ера фарфору.

П’ютер – це сплав металів:  олова вмістом від 85% до 99%, стибію, міді, бісмуту та іноді срібла. В давні часи, коли питаннями токсичності та шкоди для здоров’я особливо не переймалися, також зрідка додавали свинець, що надавав виробам блакитного відливу. Олово дуже м’який пластичний матеріал, завдяки чому майстри могли надавати йому будь-яку форму від утилітарної, для повсякденного використання для їжі, до складних вишуканих посудин для святкувань чи декорування домівок заможних сімей.

Олов'яний посуд на подарунок

Перші археологічні знахідки посуду з п’ютеру відносяться ще до бронзової доби та часів Древнього Єгипту. Відтоді переважна більшість столових приборів та посуду у єгиптян та римлян була з цього матеріалу. А найбільший розквіт його використання припав на період від Середніх віків і до кінця XVIII століття, коли почалося виробництво більш знайомих нам матеріалів. Свій ренесанс п’ютер переживав наприкінці XIX століття, коли почалася мода на середньовічний декор.

Звісно сьогодні ніхто не їсть з тарілок з п’ютеру, та цей цікавий матеріал може урізноманітнити ваш інтер’єр в складі різноманітних більш декоративних предметів, на кшталт глечиків для вина, ваз, салатниць тощо. Отримати цікавий зразок поєднання давніх матеріалів із сучасними формами можна за допомогою магазину елітних подарунків Fama та португальських майстрів Freitas & Dores.

Ця компанія-виробник предметів домашнього вжитку з п’ютеру була заснована 1983 року та базується у місті Майя поблизу Порту в Португалії. З 90-х років Freitas & Dores приєднали низку старих португальських брендів для урізноманітнення і розширення асортименту власного виробництва. Сплав, що використовує компанія, на 95% складається з чистого олова, і на 5% - з міді та стибію. Всі вироби є результатом креативності, старанності і ретельної ручної праці більш як 20 майстрів із роботи з п’ютером. А сам дизайн предметів посуду та декору розробляє СЕО та власник компанії у співпраці з португальськими дизайнерами.

До речі, Freitas & Dores є членами Європейського Союзу Виробників П’ютеру, який регулює дотримання вимог до мінімального вмісту олова в сплаві та  стандартів якості виробництва предметів з п’ютеру. Тож ви можете бути впевнені у безпечності та автентичності товарів цього бренду.

В магазині унікальних подарунків Fama представлені відерця для охолодження вина, вази для фруктів, глечики для води чи вина, блюда і чаші від Freitas & Dores. Також можна знайти прекрасні вироби без утилітарного застосування – чудові статуетки, які перетворять вашу оселю на вишуканий салон знавців мистецтва та історії.

Звісно, ми звикли до зручності та простоти матеріалів, з яких виготовляють сучасний посуд. Легко доглядати, не шкода розбити, підходить до будь-якого інтер’єру. Та людський потяг до прекрасного змушує забувати про банальні комфорт чи економність, якщо мова йде про по справжньому унікальні речі з історією, з вкладеною в них душею майстра. Саме такими є вироби від Freitas & Dores – португальських майстрів, які підкорили собі метал і красу.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4