Новинки на Fama - неповторні статуетки Lladro


У скульптурі існує поняття Високої Порцеляни. Воно означає тонку і філігранну роботу з цим матеріалом, яка виводить отримані вироби на новий рівень. Твори в стилі Високої Порцеляни дуже цінуються колекціонерами, виставляються в музеях і стоять в найфешенебельніших будинках. Цей термін був вперше запропонований іспанським брендом Lladro, який і є флагманом цього напрямку. Їхні вишукані статуетки прикрашають найрозкішніші інтер'єри по всьому світу, а тепер продаються й в онлайн-магазині подарунків преміум-класу Fama. Саме тому ми вирішили написати про цю компанію детальніше, та почнемо з її історії.
 
За великим рахунком бренд Lladro - це Хуан, Хосе і Вінсент Льядро, три брата, які заснували цю компанію і дали їй своє прізвище в якості назви. Початок бренду було покладено 1953 році в невеликому містечку Альмасера, коли вони вдома у батьків з нуля побудували піч для кераміки та стали робити свої перші вази і посуд. А вже через три роки брати Льядро справили свої перші статуетки, які згодом принесуть їм світову славу. У 1969 році відбулося ще одна знаменна подія для Lladro, вже великого на той час бренду - відкриття Міста Фарфору, яке об'єднало безліч невеликих майстерень в один величезний конгломерат на більш ніж дві тисячі осіб.
 
Ще одне досягнення іспанського бренду - власний музей. Він був організований прямо в рідному домі братів в Альмасере. Музей складається з двох частин: в першій знаходиться виставка шедеврів з порцеляни, а в другій виставляються картини великих майстрів на кшталт Рубенса і Ель Греко. Також велика колекція продукції Lladro знаходиться на Мангеттені, де знаходяться їхній центр і ще один музей компанії. А порцелянові шедеври бренду можна знайти по всьому світу в найпрестижніших будинках і місцях: від Папи Римського до Єлизавети II, від американських президентів на кшталт Рональда Рейгана до американських селебріті на кшталт Френка Сінатри. Статуетки та вази постійно світяться в серіалах і фільмах. Наприклад, в легендарному вже «Клані Сопрано», коли Кармела Сопрано в одній серії хвалилася своєю статуеткою Lladro, а в іншій - жбурляла її в свого чоловіка Тоні.

Статуетки на подарунок

Колекція прекрасних творінь від Lladro є і в онлайн-магазині Fama. Ви знайдете великий асортимент продукції іспанських майстрів, який при цьому постійно поповнюється. Чудові скульптури та розкішні вази чекатимуть вас серед декоративних статуеток на подарунок від інших брендів. Діапазон тем, за які береться Lladro дуже широкий: від зображень лицарів до янголят зі скрипкою, від Санчо Панси до єврейського хлопчика, від пари горлиць на гілці дерева до тайської жінки. Тому для кого б ви не хотіли зробити подарунок у вигляді статуетки, ви точно зможете вибрати саме те, що вам потрібно.

Є ще кілька нюансів, які піднімуть ексклюзивність вашого презенту на недосяжні висоти. Перший момент - це те, що кожна статуетка робиться вручну. Тому навіть в рамках однієї колекції немає двох абсолютно однакових фігурок. Кожна з них буде хоч чимось відрізнятися від іншої. Створення гіпсового прототипу, розписування статуеток, покриття лаком та інші маніпуляції - все це робиться руками майстрів. Інший момент - статуетки Lladro робляться обмеженим тиражом, зазвичай в 200 екземплярів. Але не це найцікавіше. Після того, як чергова колекція була створена, усі форми, в яких створювалися фігурки, руйнують в присутності нотаріуса. Таким чином навіть самі майстри з Lladro не зможуть в точності повторити свої ж шедеври.
 
Іспанський бренд за десятиліття свого існування досяг такого рівня, що створив свій жанр «Високої Порцеляни». Приголомшливий рівень техніки роботи з цим матеріалом привів до такого попиту на продукцію Lladro, що їхні статуетки і вази стоять в будинках у президентів і монархів, та їм окремо присвячують музеї. Тепер і у вас завдяки інтернет-магазину Fama є можливість зібрати колекцію із шедеврів від Lladro та перетворити ваш будинок в практично виставку творів мистецтва. Або ви можете зробити вишуканий подарунок для чоловіків та жінок.

 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.6