Гра Доміно: Як Грати та Де Купити?


Гра Доміно: Як Грати та Де Купити?

Набір доміно в шкіряній обкладинці від Renzo Romagnoli Джозеф Нідем, британський синолог, узвичаїв такий крилатий вираз як «Чотири великі винаходи древнього Китаю». Це суттєві відкриття, кожне з яких вивело Піднебесну країну на новий рівень. До них зараховують папір, порох, друкарство та компас. Такий технологічний стрибок можна порівняти з Промисловою революцією з поправкою на те, що Китай свій великий прорив зробив ще до XI століття. До чого тут доміно? Просто є відчуття, що якщо спитати фаната цієї настільної гри, то вони переробили б цей крилатий вислів і сказали: «П'ять великих винаходів давнього Китаю». А все тому, що ця гра також родом з Китаю та для її шанувальників – доміно не менший подарунок із Далекого сходу, ніж папір, парасолька чи шовк.

Як грати у доміно?

Комплект доміно із чорної шкіри від Renzo RomagnoliДля відповіді на це питання потрібно спочатку обмовитися, що варіацій цієї гри тільки на Сході, звідки вона прийшла, є понад сорок. А з поширенням доміно з XVIII століття, коли воно потрапило до Італії з Китаю, у кожній країні почали з'являтися свої правила гри. Але ми розглянемо найпопулярнішу версію нашої країни - так званого «Козла».

У грі може брати участь двоє, троє або четверо людей, яким роздається сім або п’ять кісточок відповідно. Потім першим ходить той, кому попалася кісточка з двома шістками або, через їх відсутність, з двома п'ятірками. Ходити можна тільки якщо гравець має камінчик з такою ж кількістю точок, що й в останньої кісточки. Якщо потрібної кісточки немає, тоді доведеться брати одну із запасу. Гра закінчується, коли хтось зміг збути з рук усі камінчики або оголосив рибу. Це ситуація, коли кістки на руках є, а хід зробити ніхто з гравців не може. Тоді виграє той, у кого в сумі найменше очок. Завдяки різноманітності варіантів, доміно – справжні математичні веселощі, які варто купити для себе або на подарунок.

Де придбати гру доміно?

Подарунковий набір доміно "Swing" Загалом, зрозуміло, кому можна сміливо дарувати цю гру. Напевно, серед ваших друзів, колег чи родичів є її шанувальники. Вони точно оцінять розкішний комплект доміно з кісточками з розкішних матеріалів, який ви можете купити в онлайн-магазині Fama. Інша причина, чому ці чудові набори – ідеальний варіант подарунка, це їхній дизайн. Причому це правда як про самі фігури для гри, так і про кейси, у яких вони лежать. Зроблені з натуральної шкіри вони задовольнять навіть найвибагливіший смак. Тож ви можете купити у нас будь-який із наборів настільної гри доміно та подарувати навіть тим людям, які її ще не випробували. Адже ці комплекти можуть стати ще й прикрасою інтер'єру.

Один з численних дарів Китаю, гра доміно – це захопливе заняття для друзів. У різних країнах є свої версії цієї чудової гри, але в Україні найбільшої популярності набув «Козел». Він ідеально підходить як спільного проведення часу пари друзів, так і для компанії приятелів. Таких людей, які вміють та люблять грати в цю гру, у нашій країні багато. Тому вам точно буде для кого купити чудовий набір доміно в кейсі з натуральної шкіри.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.6