Елітний Чайний Посуд на Подарунок


Елітний Чайний Посуд на Подарунок

Eva Solo - заварник для чаю (чайник) «Tea Maker» в чорному неопреновому чохлі Напевно складно знайти людину, яка не знайома з чаєм - з цим тонізуючим напоєм. Також відомо, що його батьківщиною є Китай. Ми точно не знаємо, скільки тисячоліть люди п'ють чай. Достеменно відомо, що хоча у цій країні напій повсюдно поширився десь у VII столітті нашої ери, було знайдено листя чаю більш ніж двохтисячолітньої давності. Так що цілком можливо, що чайні традиції ще давніші, адже мова лише про археологічні знахідки – багато до нас швидше за все просто не дійшло.

Разом із розвитком технологій приготування чаю розвивалася і культура його вживання. Цікаво, що спочатку його, як і багато інших досягнень харчової промисловості на зразок етилового спирту, використовували з медичною метою. Але коли чай перейшов із розряду ліків у вишуканий делікатес, відразу почали розвиватися технології для його культурного приймання, в тому числі посуд. Тоді стали з'являтися чайні церемонії – складні ритуалізовані дійства, у яких соціальна взаємодія грала таку ж важливу роль, як і власне дегустація гарячого напою.

ЗрештоРозкішний чайний сервіз від Cre Artю, приблизно за тисячу років після завоювання чаєм Китаю, він прийшов до європейських країн разом із купцями. Тут він також спочатку використовувався як лікарський засіб, поки місцеві його не розкуштували. Одним із головних популяризаторів чаю були французькі аристократи на чолі з королем. Завдяки заморській дивині в моду увійшов Китай, і знать почала наслідувати його церемоніям з усіма відповідними елементами на кшталт порцелянового чайного посуду.

Окремо хочеться розповісти про те, як чай став традиційним напоєм Великобританії, її таким самим невіддільним символом як Біг Бен і монархія. Спочатку чай зустрів у імперії такий опір, як і у багатьох інших країнах. До речі, схожа доля була і в його вічного суперника, кави. Але завдяки зусиллям Британської Ост-Індійської компанії, її лобістам, а також дружині короля Карла II чай швидко став витісняти всіх своїх конкурентів, включаючи алкоголь.

Чайний сервіз "Lapislazzuli" на 6 персон від Depos З цим пов'язаний один чудовий факт. Цей правитель намагався зупинити поширення чайних через небезпечні теми, які там порушували. Для цього він запровадив високі податки на чай та заборонив відкриття нових закладів. Але через бурхливу суспільну реакцію Карлу II довелося піти на поступки – безпрецедентний випадок для абсолютної монархії. Але мита залишилися на місці, тому чай став досить дорогим. Це призвело до появи підробок, що своєю чергою стало причиною популярності чорних сортів – вони були дешевшими та складнішими для фальсифікації. Після цього чай став домашнім напоєм, його почали давати військовим та морякам. Останнім він постачався разом із ромом, який вони почали змішувати із чаєм – так з'явився грог.

Втім, відкриття у другій половині ХІХ століття Суецького каналу призвело до багаторазового зниження ціни на напій. А правління королеви Вікторії остаточно закріпило за чаєм культовий статус. По-перше, при ній почали з'являтися і розвиватися власні чайні традиції, до яких належить знаменитий Файв о'клок. А по-друге, завдяки діяльності Томаса Ліптона, творця бренду, який зараз має його прізвище, ціни ще більше зменшилися, так що чайні сервізи стояли тепер у кожному будинку.

Чайний посуд: види

Порцеляновий чайник "Legio Nova" від Eva SoloОнлайн-магазин Fama всіляко підтримує чайні традиції, адже вони об'єднують людей і особливо зміцнюють відносини в сім'ях. До ваших послуг як класичні набори посуду для чайної церемонії, так і сучасні заварники та термоси. До перших відносяться як реальні сервізи раритетних минулих століть, так і стильні брендовані комплекти. Другі - це зроблені за останнім словом техніки чайні аксесуари, які легко впишуться в інтер'єр будь-якої кухні. Але на чому б ви не зупинили свій вибір – можете не сумніватися у його чудовій якості.

Де придбати чайний посуд на подарунок?

Столовий комплект "Симфонія розкоші" (5 предметів), 1862-1935 рр., Франція Через те, що чай п'ють скрізь, посуд для його приготування і вживання буде прекрасним варіантом для подарунка. У нашому інтернет-магазині ви знайдете одночасно функціональні та естетично привабливі чайні набори. Так що людина, якій ви хочете висловити свою повагу та любов, точно оцінить ваш вибір. Тому справа лише у смаках цієї персони. Якщо ваш іменинник цінує гарні старовинні речі, він буде дуже радий чудовому чайному сервизу XIX століття. А у разі, якщо винуватець урочистостей – любитель інновацій та сучасного стилю, то тоді краще йому подарувати заварник від данського бренду Eva Solo.

ВирКерамічний термокухоль "Hot" від Eva Soloощений у Китаї чай згодом підкорив увесь світ, ставши одним із найпопулярніших у світі напоїв. Хоча люди навіть не відразу розпізнали його чудовий смак, використовуючи чай спочатку як засіб від різних хвороб, проте з часом він підкорив серця багатьох народів. А десь, як в Англії, напій став національним символом, тож чайний столовий кухонний посуд можна знайти в кожному британському будинку.

Завдяки інтернет-магазину Fama ви можете обрати серед різних наборів посуду для чаю. Незалежно від бренду, на якому ви зупинитесь, ви знайдете те, що шукаєте. Так ви придбаєте розкішний подарунок собі або вашим близьким та рідним. А оскільки весь чайний кавовий посуд у нас такий же гарний, як і корисний, то ви легко доповните з його допомогою будь-який інтер'єр.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.3