Аксесуари для Віскі на Подарунок: Які Бувають та Де Купити?


Аксесуари для Віскі на Подарунок: Які Бувають та Де Купити?

Набір для віскіВ будь-якій сфері існують такі формальні і неписані правила, про які можна навіть не здогадуватися доки не заглибишся в тему. Так складно уявити всі нюанси і ритуали, пов’язані з алкогольними напоями, якщо сам не є їх поціновувачем. Якщо ви мрієте порадувати якогось любителя віскі та не маєте уявлення, що подарувати окрім власне напою, ми підготували для вас короткий гайд по найважливішим аксесуарам для віскі. 

Декантери і келихи  

Перший контакт з віскі після відкриття пляшки стається завдяки посуду, тож до нього прикута найбільша увага. Як і вино, віскі може виграти від використання декантера для розкриття смаків та ароматів. Але в більшій мірі декантер для віскі слугує для естетичності подачі – важкий кришталевий графин розкішно виглядає в домашньому барі чи на столі. Більшість таких декантерів робиться у вигляді квадратної пляшки з товстого скла і масивної пробки. Але є і більш оригінальні дизайни – декантер у формі кулі, наприклад, закріплений на дерев’яній підставці.  

ДекантерПерейти власне до пиття віскі можна лише із вдалими келихами. «Офіційним» келихом для цього напою вважається гленкерн – спеціальна склянка для віскі на невеликій ніжці, з широкою основою і звуженням вгорі. Така форма дозволяє максимально насолодитися ароматами і смаками віскі. Альтернативою буде тумблер – класичний келих з товстим важким дном. Його приємно тримати в руках, товщина скла дозволяє злегка нагріти рідину теплом рук для підсилення ароматів, але не занадто. До того ж цей келих підходить для сервірування більшості класичних коктейлів з віскі на кшталт олд фешн або віскі сауер.  

Обираючи подарунок з цієї категорії зручно купити одразу набір для віскі – комплекти з декантера та келихів в єдиному стилі представлені у більшості провідних брендів. Доповніть такий набір власне пляшкою дорогого віскі і ви маєте всі шанси стати автором найкращого подарунка. 

Наука правильного охолодження 

Серед аксесуарів для любителів віскі особливе місце займає лід. Звісно, ми не радимо вам дарувати комусь шматок замерзлої води, але розібратися з питанням охолодження цього напою все ж варто. Для початку визначимося з теорією – в більшості випадків віскі п’ють з льодом не стільки для охолодження, як для розбавлення міцного алкоголю талою водою. 

Набір для віскі FrolkБезперечно, будь-який пристрасний прихильник віскі скаже, що правильно вживати його в чистому вигляді. Та хто ми, щоб забороняти вам керуватися в цьому своїм смаком. Якщо ваша мета пом’якшити смак – спробуйте додавати по декілька крапель води доки не досягнете ідеального відчуття. А якщо все ж хочете додати лід, варто використовувати великі бруски льоду, що будуть охолоджувати вміст склянки, але не зроблять віскі водянистим через зашвидке танення. Спеціальні форми для заморожування води такої форми порадують справжніх знавців культури пиття алкоголю. 

А от лише для охолодження віскі без розбавлення водою винахідливі люди придумали спеціальні кубики. Зроблені з металу чи особливих видів каменю, такі кубики достатньо вийняти з морозилки і покласти в келих. Ваш напій буде прохолодним без жодної зайвої краплі рідини. До того ж це екологічно та дуже просто. 

Небанальні аксесуари для віскі 

Книга про віскіПосуд може бути невдалим варіантом подарунку для пристрасного фаната віскі, в якого вже точно є базові необхідні аксесуари. Тут на допомогу прийде креативність та свіжий погляд. 

Любителі віскі схильні скептично ставитися до інших напоїв та солодких коктейлів. Та вгодити такій перебірливості легко, подарувавши набір професійних високоякісних аксесуарів для приготування коктейлів із комплектом бітерів, лікерів та інших інгредієнтів класики барної карти. Такий презент підкреслить ваше знання про важливі для обдаровуваного принципи, та створить привід познайомитися з новим хобі. 

Банальна на перший погляд ідея подарувати книгу виграє новими фарбами, якщо це енциклопедія віскі чи книга про видатних історичних персон-любителів цього напою. Теплий подарунок для близької людини, яка точно зрадіє такій увазі. 

Для більш вражаючих подарунків можна звернути увагу і на інші алкогольні аксесуари для віскі на подарунок. Наприклад, настільний бар, захований в глобусі у вінтажному стилі. Такий предмет стане окрасою кабінету або вітальні і ще довгі роки радуватиме око. 

Тож обираючи подарунок для любителя віскі варто для початку оцінити рівень захоплення вашого друга, щоб обрати оригінальні та корисні аксесуари. Подарувавши професійний посуд для сервірування або охолодження, чи тематичні предмети на кшталт книг та міні-барів ви точно ощасливите дорогу вам людину. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.2