Обираємо подарунок: як обрати ювелірну прикрасу?


Вибір ювелірного виробу ‒ завдання непросте і вимагає значних жертв: як фінансових, так і часових. Для багатьох чоловіків це справжнє випробування. Прикраса має в першу чергу подобатися дівчині, щоб вона хотіла її носити. Знати вподобання своєї дівчини ‒ це половина успіху. Якщо ж ви не можете сказати напевно, що вважає за краще ваша друга половинка, у нас є деякі поради, які підкажуть, як обрати ювелірні прикраси.

Який ювелірний виріб обрати?

У першу чергу потрібно визначитися з тим, що ж краще обрати серед усього розмаїття ювелірних прикрас. Найбільш вдалим варіантом будуть сережки, кольє або браслет.

Дарування каблучки може бути сприйнято як пропозиція руки та серця, тож якщо ви хочете просто зробити подарунок, краще уникати таких двозначностей. Якщо ви вже дарували дівчині все перераховане, зверніть увагу на наручний годинник. Це прекрасний та функціональний аксесуар.

Як не помилитися з розміром?

Якщо мова йде про кольє, то обирайте найбільш оптимальну довжину ‒ 28-30 см. Обираючи браслет, потрібно додати до обхвату зап'ястя один сантиметр, щоб виріб не врізався щільно в руку. Якщо ж ви хочете зробити дівчині сюрприз і немає можливості дізнатися її розмір, можна для порівняння взяти один з її браслетів. Навіть якщо ви помилитеся з розміром, не впадайте у відчай: завжди можна підігнати розмір виробу у ювеліра.

Який матеріал виробу вибрати?

Одні дівчата люблять золото, інші ‒ віддають перевагу сріблу. Щоб дізнатися напевно, просто включіть власну спостережливість та зверніть увагу, яку фурнітуру обирає дівчина і з якого матеріалу її повсякденні прикраси.

Як дізнатися вподобання дівчини?

Сапфіри, рубіни, смарагди... Є безліч дорогоцінних каменів та стилів ювелірних виробів. Як зрозуміти, що вважає за краще саме ваша кохана? Спробуйте поспостерігати за нею деякий час, визначити, які прикраси вона носить. Також можна ненароком зайти в ювелірний магазин і подивитися, що подобається дівчині, а що ‒ точно ні. У будь-якому випадку, завжди є універсальні вироби та дорогоцінні камені, які прийдуться до смаку будь-якій дівчині. Наприклад, діаманти.

Як обрати якісний ювелірний виріб?

Вибираючи прикрасу зі вставкою дорогоцінного каміння, зверніть увагу на якість і форму огранки. Камінь повинен бути без мікротріщин та видимих дефектів. Якщо мова йде про діамант, то значну роль відіграє колір каменю: чистий білий діамант набагато цінніший каменю з жовтуватим відтінком. У той же час вага каменю, яка вимірюється в каратах, має не такий сильний вплив, як якість. Найкраще обирати камінь від 1 до 3 карат. Надміру великий камінь може виглядати надто вульгарно.

Як не нарватися на підробку?

Що може бути гірше, ніж купити дівчині прикрасу, заплативши за неї як за справжню, і нарватися на підробку? Щоб цього не сталося, перевіряйте у кожного виробу паспортні дані: ярлик із прикріпленою пломбою, який додається до кожного фабричного виробу. Також зверніть увагу на пробу та клеймо фірми-виробника. Розташування клейма суворо регламентовано міжнародними стандартами. Сережки таврують на дужках, кулони ‒ на підвісній петлі або на самому кулоні із зворотного боку, браслети ‒ на кільці або ланці, що з'єднує замок і виріб, ланцюжки ‒ на замку і сусідніх деталях.

Щоб убезпечити себе від підробок, обирайте для покупки тільки перевірені магазини. Наприклад, наш бутік, де зібрані лише оригінальні ювелірні вироби.

4.9