Помічайте різницю!


«Якщо інтелігентна людина не бачить різниці між келихом і фужером - він не побачить різниці між інтелігентною людиною і мавпою» - ось як казав Запесоцкий про різницю речей і їх відносності.

Давайте ж не здійснювати подібних помилок і з'ясуємо разом з Fama- unique presents в чому ж таки полягає різниця між келихом і фужером.

Варто почати з того, що батьківщиною фужера ставло однойменне французьке містечко (Фужер).

Фужери на подарунок

Слово ж «келих» взяло свій початок у латинській мові і зайняло значне місце в багатьох європейських словниках. Французька трактування звучить як «банка» або «пляшка», в іспанській мові слово трактувалась, як «глечик для вина», в італійському - кухоль і навіть «нічний горщик». Німецька мова виявився грубувато точною з перекладом «покал», що означає «кубок».

Розглядати різницю між келихом і фужером простіше і правильніше спираючись на напої, під які вони використовуються. Почати варто з самого популярного напою - вина.

Не сикрет, що родзинка вина в його ароматі; бочкоподібна форма келиха дозволяє регулювати площу зіткнення повітря з вином. Для червоних вин використовується зауженное горлечко келиха, яке дозволяє зібрати аромат напою воєдино.
Білі вина - більш легкі. Аромат повинен бути менш насиченим, тому звуження горлечка немає - келих має рівні стінки.

Для подачі ігристих вин, мінеральних вод і соків використовують фужери.
Відкрита форма фужера дає можливість дотику напою з повітрям.
Фужер - найкращий і єдиний союзник для подачі ігристих вин!

Помічайте різницю з Fama-unique presents!

4.2