Подорож довжиною в тисячу миль починається з першого кроку


Картографія формувалася протягом тисячоліть. І першим етапом на цьому довгому шляху розвитку був період Стародавніх часів – перших світових цивілізацій та античності.

В античні часи, коли стародавні греки виміряли розміри Землі, з’явилася карта світу Клавдія Птолемея, на якій вперше була використана градусна сітка (паралелі і меридіани). До цього часу , а саме ІІ століття нашої ери, ще ніхто подібних карт не складав.\

Картки у подарунок

Нагальна потреба в карті змушувала людину створювати перші картографічні малюнки ще до винайдення писемності та появи колеса. Карта почала відігравати важливу роль в житті суспільства, яку вона утримує і дотепер.

Цього не сталося, якби ще зовсім нова картографічна думка не отримала той потужний заряд інформації, ідей та досягнень мудреців Стародавнього Сходу та Єгипту, перших вчених Греції і Риму, що вже унеможливлювало занепад картографії та гарантувало її подальший розвиток як науки.

Чим більше люди подорожували, тим багатшими ставали їх уявлення про простір, тим точнішими і масштабнішими ставали графічні зображення місцевості. Мореплавці й мандрівники найяскравіше втілили в життя споконвічне прагнення людей до романтичних пригод та пошуку невідомого.

Подорож – це завжди відкриття. Подорожуючи, ми відкриваємо для себе світ, а себе – світові.


Аксесуари Стародавня карта на Fama - Unique Presents

4.5