Книга в подарунок: банально або оригінально?


Усі ми неодноразово чули, що книга – це найкращий подарунок. У той же час у XXI столітті, в еру комп'ютерів, це твердження ставиться під сумнів. Однак навряд чи читання новин в інтернеті або перегляд соціальних мереж здатні зрівнятися з тими емоціями та враженнями, які отримує людина при прочитанні хорошої книжки.

Паперова книга стає чимось на зразок артефакту, але незважаючи ні на що електронні пристрої поки не змогли витіснити паперові книги на задній план. Багато людей збирають величезні бібліотеки і колекціонують рідкісні книги. Саме тому книга в подарунок – це відмінний і корисний варіант.

Яку книгу подарувати?

Уникайте книг на один раз (детективів, любовних романів тощо) і надто популярних книг. Ось кілька загальних порад про те, як найкраще підібрати книгу в подарунок:
1. Найбільш універсальний подарунок – щось із класики. Навіть якщо винуватець свята і читав цю книгу, то це гарне поповнення бібліотеки. Класична література залишається актуальною протягом декількох століть, а значить, таку книжку зможуть прочитати і наступні покоління.
2. Ще один хороший варіант – подарувати бізнес-літературу. Ідеально, якщо сфера діяльності, про яку йде мова в книзі, співзвучна зі сферою діяльності іменинника. Також можна подарувати книгу з цитатами або правилами життя відомої особистості, що вже домоглася успіху. Такі книги неймовірно мотивують і надихають на нові звершення.
3. Якщо ви добре знаєте іменинника, подаруйте щось пов'язане з його хобі або захопленням.
4. Ексклюзивне видання – це чудовий подарунок, навіть якщо ваш друг не колекціонер. Адже таке видання можна зарахувати до предметів мистецтва, що робить подарунок ще більш цінним.

Корисні поради при виборі книжки

• Враховуйте інтереси винуватця торжества. Не варто дарувати книгу про полювання вегетаріанцеві або кулінарну книгу – тому, хто не любить готувати.
• Книги в твердій палітурці виглядають більш дорого та довше зберігаються.
• Вибирайте якісні видання: з великим шрифтом, білим папером. Такі видання виглядають більш презентабельно.

Ви все ще не знаєте, яку книгу можна подарувати? Ви можете подивитися на наш сайт. Тут представлений величезний вибір книг, який зможе порадувати будь-якого: від людини, яка береться за книги кілька разів на рік, до завзятого читача і колекціонера.

4.3