Казка для дорослих


Наш світ великий і чарівний, він дарує нам такі прикраси, які людський розум не може осягнути. Людське життя породжує у людях не тільки життєву силу, але і магічні таланти. Люди створюють шедеври, прикрашають своє життя і разом із тим життя оточуючих. Майстри дарують людям чари, якими потім захоплюються століттями!
Одним із таких шедеврів стало вино. Його колискою вважається Сирія, Месопотамія і Закавказзя. Своїми чарами цей напій вже скоро захопив Єгипет і Грецію. Далі почалось бурхливе і, напевно вічне, життя божественного соку лози…

Книга про вино на подарунок

Персія подарувала нам свою історію народження вина:
Історія починається з відпочинку царя Джамшида у своєму шатрі. Він, як негласний обранець долі, відпочивав у своєму шатрі, спостерігаючи за навчанням своїх лучників. Його відволікла картина боротьби змії і птиці, яка відбувалась неподалік шатра. Велика птиця втрачала життя у кайданах зміїної пасті. Цар наказав одному із своїх лучників вбити змію, і той влучив своєю стрілою в її голову. Птиця звільнилась і підлетівши до ніг царя вронила зі свого дзьоба зерна, які дуже скоро проросли у вітвяні дерева із безліччю плодів.
Цар дуже вподобав  сік цих дерев, та одного разу йому принесли трохи підкисший сік, і він люто наказав його сховати. Пройшло декілька місяців і одна із рабинь, улюблениця царя, почала страждати від болю. Її голова боліла вдень і вночі і молода жінка вирішила покінчити із цими болями отруївшись. Вона дістала царський сік, захований у підвалі і випила все до останньої краплі. Через головний біль вона не спала безліч ночей, і допивши заснула на кілька днів. Прокинувшись жінка стала бадьорою та здоровою. Вісточка про загадкове одужання дійшла до царя Джамшида. З тих пір сік з плодів чарівного дерева навіки прозвали «царськими ліками».

Ми у Fama – unique presents не віримо в казки, але ми бачимо ті дивовижні речі, які вони описують. Чарівність світу прихована у деталях, розкривайте її разом із Fama.

4.2