Як правильно носити запонки: основні правила


Запонки ‒ це витончений аксесуар, що представляє епоху, в якій краса переважає над практичністю. Незважаючи на широке розповсюдження ґудзиків, надання переваги запонкам ‒ це яскравий прояв моди та стилю у сучасних чоловіків.

Запонки на подарунок

Для того, щоб носити запонки, потрібна спеціальна сорочка. Її відмінність від звичайної ‒ у наявності французьких (або подвійних) манжет та прорізів для застібки. Також запонки можна носити з сорочками із віденськими (або комбінованими) манжетами (вони мають одночасно і прорізи для запонок, і звичайні ґудзики).

Одне з важливих правил при носінні сорочки з французькими манжетами ‒ ніколи не пропрасовуйте згин манжет. Просто підверніть їх вже перед тим, як одягати запонки. Також необхідно врахувати, що отвір для запонок повинен бути ыз зовнішньої сторони, а не вгорі або знизу.

Основні правила носіння запонок

1. Завжди пам'ятайте про доречність ваших прикрас. Погодьтеся, буде досить дивно, якщо ви прийдете на ділову зустріч із яскравими запонками або прикрасами з черепами. У той же час, такі цікаві аксесуари будуть створювати настрій під час посиденьок із друзями.
2. Якщо крім запонок ви носите інші прикраси або аксесуари, подбайте про їх сумісність. Наприклад, якщо ви вдягаєте золотий годинник, то запонки також необхідно обирати золоті.
3. Рукав сорочки повинен виглядати з-під піджака не більше ніж на 2 сантиметри. Запонки повинні бути помітними лише при русі руками. Нарочито виставляти запонки напоказ вважається поганим тоном.
4. Правильно закріплена запонка не повинна злітати з манжети сорочки, навіть при різкому русі руки.
5. Запонки не поєднують зі спортивними аксесуарами (пластиковими годинниками, нехай і дуже дорогими, фітнес-браслетами тощо).
6. Носити сорочку з французькими манжетами без піджака не заборонено, але роблять це нечасто. У той же час, лише така сорочка доречна зі смокінгом, що автоматично робить обов'язковим і носіння запонок. При цьому запонки, що вдягаються зі смокінгом, повинні бути прикрашені виключно чорним каменем.
7. Манжети сорочки повинні бути чистими і бездоганно випрасуваними. Запонки приковують увагу, а тому важливо виглядати охайно.

Як застібати запонки?

Те, як кріпити запонки, залежить від типу застібки. Основні типи кріплень, що використовуються у цих аксесуарах:
• ланцюжок;
• стрижень, що обертається;
• жорсткі зчіпки;
• застібки.

Т-подібна застібка є найбільш поширеним варіантом сьогодні. Цей вид кріплення дуже зручний і простий у використанні: потрібно лише повернути застібку уздовж своєї осі ‒ і все,  запонки закріплені. З такі видом кріплення практично не виникає запитання, як застібнути запонки.

Менш зручні застібки мають запонки на ланцюжку або з жорсткою зчіпкою. Для того, щоб навчитися, як правильно одягати запонки з подібними кріпленнями, доведеться трохи потренуватися. Тим, хто вперше закріплює запонки, радять зробити це до одягання сорочки, оскільки зробити це однією рукою буде складніше. Головне, пам'ятайте, що декоративна частина аксесуара повинна знаходитися ззовні, а не всередині: це правило актуально для всіх видів застібок.

Якщо хочете поекспериментувати зі своїм стилем і почати носити запонки, радимо зазирнути в наш каталог. Тут представлені запонки для різних випадків та на будь-який смак: від класичних моделей до яскравих і оригінальних аксесуарів, які задають позитивний настрій.

4.5