Топ-5 старовинних книг інтернет-магазину Fama


Кажуть, що книга - це найкращий подарунок. В цілому ми згодні. Але є ще дещо навіть краще, ніж просто гарне видання. І це - раритетна книга. Ми можемо таке стверджувати, як мінімум з двох причин. Перша - суто романтична. Адже кожне старовинне видання несе на собі, крім власне тексту, ще певний відбиток часу. І тільки взявши таку книгу в руки, ви вже можете легко уявити себе в тому часі, якому вона належить. Інша причина більш прагматична. Справа в тому, що якщо ви купите раритетне видання, то не тільки придбаєте гарну книгу, але і зробите непогану інвестицію на майбутнє. Тому що такі книги, яким вже і так не одна сотня років, будуть з часом дорожчати ще більше.

Раритетні подарунки

Перша книга в нашому списку - прижиттєве видання 1909 року мемуарів першого в історії людства доларового мільярдера Джона Девісона Рокфеллера. У них він розповідає про свій шлях: від перших заробітків в 7 років, копання картоплі на сусідських ділянках, до створення могутньої нафтової імперії. Рокфеллер був одним з перших, хто оцінив перспективу видобутку і переробки чорного золота і став згодом монополістом в цій сфері. До слова, через це мільярдер ще раз увійшов в історію: здебільшого через нього був прийнятий перший антимонопольний закон. 

У той же час Рокфеллер був побожним християнином. Він віддавав десятину, 10% від своїх величезних доходів, своїй церкві до кінця своїх днів. Роздав третину свого статку на різні благодійні проекти, засновував лікарні та університети і став свого роду рольовою моделлю для сучасних мільярдерів на кшталт Білла Гейтса. А ще з Джона Рокфеллера почалася та сама знаменита династія, в якій були і віце-президенти, і керівники банків, і яку постійно підозрюють і досі в таємному впливі на світ. Тому біографія першого мільярдера буде цікава як бізнесменам, які прагнуть заробити свій перший мільйон / мільярд, так і багатим людям, які хочуть своїми грошима послужити суспільству, в якому живуть і при цьому залишитися в історії.
 
Наступне видання розповідає нам всесвітню історію мистецтва, починаючи з первісних шедеврів зі стін печер. Цей тритомник був надрукований у 1903-1913 роках, і факт того, що в цьому виданні випало ХХ століття, з лишком компенсується його раритетністю і красою ілюстрацій. У першому томі зосередилися на мистецтві дохристиянських і нехристиянських народів, другий том присвячений мистецтву християнських народів до кінця XV століття, а третій том - європейському мистецтву XVI-XIX ст. Таке видання, яке охоплює весь творчий шлях людства, буде прекрасним подарунком для мистецтвознавців та поціновувачів прекрасного.

Ще одна старовинна книга, яку ви зможете придбати в нашому інтернет-магазині, видана ще за життя великого поета Тараса Григоровича Шевченка. Знаменитий збірник українського генія «Кобзар» з'явився на світ у 1860 році завдяки відомому меценату Платону Симиренку. Саме після цієї книги Тараса Григоровича стали називати Кобзарем. До складу збірника входять 17 його творів, включаючи знаменитих «Катерину» та «Гайдамаків». А обкладинка книги прикрашена портретом Шевченка за авторством Михайла Микешина. Ідеальний подарунок шанувальникам великого Кобзаря і просто любителям мистецтва.

Продовжимо тему української літератури. На черзі перший український історичний роман Пантелеймона Олександровича Куліша «Чорна Рада» 1857 року видання. Як і попередня книга - це прижиттєве видання. І вже тільки через це має величезну історичну та культурну цінність. У романі розкривається історія боротьби за владу, яка розгорілася після смерті Богдана Хмельницького. Поділ України на Правобережну і Лівобережну, три кандидати на гетьманство в останній, романтична лінія, пригодницькі епізоди в дусі Вальтера Скотта, протистояння різних верств населення одна з одною - все це доводить, що добре розказана реальна історія набагато цікавіша за будь-яку вигадану.

Завершимо наш маленький книжковий огляд унікальним навіть для цього списку виданням - Євангелієм аж 1690 року друку. В цю невелику книгу увійшли 4 оповідання про життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа, які перевернули весь хід історії і зробили нашу цивілізацію такою, якою вона є зараз. З таким сакральним текстом оформлення книги теж не могло бути простим. Дошки, обтягнуті шкірою коричневого кольору із блінтовим тисненням і металевими застібками, гравюри і замальовки кращих майстрів свого часу роблять форму такою ж прекрасною і вічною, як і зміст. Елітний подарунок віруючим будь-якої конфесії, історикам і людям з хорошим смаком.
Старовинна книга, для яких би цілей ви її не купували, це прекрасне вкладення коштів. Чи будете ви її читати, взяли для прикраси вашої книжкової полиці, як інвестицію або для всього цього разом, в будь-якому випадку раритетне видання, як ми писали на початку, вдвічі кращий подарунок.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.7