Як майстри з Buunt роблять найкрасивіші бритви і пензлики для макіяжу за допомогою японської техніки Мокуме-Гане


Завдяки своєму острівному положенню Японія розвивалася багато в чому незалежно від впливу інших країн. Тому вона змогла розвинути таку самобутню і дуже привабливу для багатьох іноземців культуру. Самураі і аніме, ніндзя і японська гравюра, великі творці на кшталт Муракамі і Міядзакі, орігамі та бонсай - кожен може знайти щось своє в країні Сонця, що сходить. Один з чергових плодів японської культури, про який і піде мова в цій статті, називається Мокуме-Гане. Це унікальна техніка складання різнобарвної композиції з дорогоцінних металів для нанесення красивого орнаменту на аксесуар.

Переклад «Мокуме-Гане» з японської мови відображає суть цієї техніки: «деревний зернистий метал». Кінцева мета Мокуме-Гане - домогтися такого візерунка, який в підсумку буде нагадувати орнамент дерева. У перший раз цю техніку розробили і стали застосовувати в XVII столітті. Ми не дарма згадали самураїв в нашому скромному переліку досягнень японської культури. Тому що спочатку орнаменти Мокуме-Гане наносили саме на зброю, і, звичайно, це могли собі дозволити далеко не прості вояки. Згодом цю японську техніку стали застосовувати в ювелірній справі, а ближче до кінця XIX століття про неї почули і в Європі. Зокрема, легендарна компанія «Тіффані» в 1878 році виграла приз на Паризькій виставці з вазою, частина візерунка якої була зроблена у стилі Мокуме-Гане. До середини ХХ століття інтерес до нього почав падати аж до загрози повного зникнення. Але в наші дні ця техніка знову відроджується завдяки зусиллям ентузіастів, таких як бренд Buunt.

Трохи розкриємо технологію Мокуме-Гане. Робиться вона шляхом сплаву між собою шарів різних ювелірних металів, і в підсумку виходить багатобарвна гамма. Кінцевий ефект залежить від обраних металів, їхнього кольору, товщини шарів і, звичайно, від майстерності тих, хто керує процесом. А тепер невелика презентація, як це виглядає.

Асортимент аксесуарів в нашому інтернет-магазині, які прикрашені візерунками Мокуме-Гане, чітко поділився за гендерною ознакою. Це бритви для чоловіків і макіяжні пензлики для жінок. Почнемо з перших. Це справжній люксовий подарунок для тих, хто любить і цінує стильні розкішні речі. І бритви від Buunt повністю підходять під цей опис. Взяти хоча б "Luxury Style" від цього бренду. Зроблена за допомогою японської техніки ручка виглядає немов вона зроблена зі шкіри. А на ручці бритви "Dark Wood" ви можете побачити класичний візерунок Мокуме-Гане.

Для дівчат у нас є, як ми вже згадували, приголомшливі пензлики для макіяжу. Тепер наводити красу ви або та, якій ви зробите такий подарунок, можете не менш красивим пензликом "Torquoise Miracle" бірюзового кольору. Зверніть увагу на вражаючі візерунки, які створив майстер за допомогою Мокуме-Гане. Для любителів більш драматичних відтінків є пензлик "Purple Snake". У нашому інтернет-магазині Fama є аксесуари для нанесення макіяжу й інших кольорів, тому ще раз пропонуємо вам подивитися на них самим, перейшовши за цим посиланням.

Історія Мокуме-Гане нараховує не одну сотню років. І за цей час майстри цього напряму сильно вдосконалили цю техніку, тим більше в різний час нею займалися і європейці з американцями, привносячи в неї щось своє. А завдяки ентузіастам своєї справи з Buunt доторкнутися до японської магії можете і ви. А так як в нашому інтернет-магазині є як жіночі, так і чоловічі аксесуари, оформлені в цьому стилі, то ви точно знайдете свій прекрасний подарунок для близької вам людини.

 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.2