З минулого в майбутнє


Компанія Nixie clock стала тим каналом, який ретранслює досягнення минулих віків у сучасні розробки, роблячи минуле модним сьогодні.  Nixie clock – це виробник годинників, який у технологічному процесі застосовує радянські індикаторні лампи 70-80-х років та багато інших приладів з «духом часу». Збирають такі годинники високопрофесіональні майстри. У їхніх руках ці прилади стають справжньою мистецькою видумкою. У годинниках Nixie clock застосовуються лише плати із заводу, які надалі доповнюються сучасними компонентами – «начинки» годинників.

Свою назву пристрої отримали як абревіатура від «Numerical Indicator eхperimental 1», тобто NIX 1. В перекладі з англійського це означає: «перша розробка знакових експериментальних індикаторів».

Розробка первістків газозарядних індикаторів Nixie розпочалася в 1952 році, будучи належною до сімейної справи Хайдів.  Дещо пізніше справа перейшла до рук фірми Burroughs Business Machines, яка викупила її. 1950-1970-ті роки стали піком популярності індикаторів з газозарядною технологією виробництва. Ці прилади отримали першість серед технічного асортименту ринку і домінували там допоки не з’явилися світлодіодні, вакуумно-люмінесцентні та рідкокристалічні дисплеї. Після цього побачити годинник із газозарядним принципом роботи стало практично нереально.

 Найбільшого розповсюдження та популярності  серед газозарядних знакових індикаторів отримав тип Nixie tube. Принцип роботи цих приладів базується на наявності на кожному індикаторі десяти тонких металічних електродів. Електрод відповідає окремій цифрі, знаку, вмикаючись індивідуально. Різні цифри активуються на різній глибині, і на відміну від плаского відображення цифр в одній площині, виникає підсвічування з потенціалом 120-180В.

Аксесуари Nixie clock на Fama - Unique Presents

 

4.9