Чоловічі прикраси: види та правила підбору


Більшість чоловіків необдумано відмовляються від прикрас. Однак навіть найдорожчий костюм не зробить образ без аксесуарів завершеним. Вибір прикрас для чоловіків повинен бути не менше ретельним, ніж для жінок. Завдання трохи ускладнюється ще й тим, що розмаїття дійсно якісних чоловічих прикрас набагато менше, ніж жіночих.

Чоловічі прикраси на подарунок

Список чоловічих аксесуарів у цілому сходиться з жіночим, але прикраси для чоловіків відрізняються стриманістю, формою, кольором. Найголовніше правило при виборі аксесуарів ‒ не передати куті меду: краще вже зовсім відмовитися від аксесуарів, ніж надіти все відразу.

Запонки

Хоч запонки сьогодні і не є обов'язковим аксесуаром, все ж чоловіки, які вміють їх носити, вигідно вирізняються з-поміж інших. На кожен день краще обирати вироби зі срібла або білого золота, оскільки вони якнайкраще вписуються в офіційний дрес-код. На урочистому заході доречними будуть золоті запонки. Якщо ж ви не боїтеся погратися зі своїм образом та впевнені у своєму смаку, можете віддати перевагу більш цікавим моделям запонок.

Браслети

Чоловічі моделі браслетів більш щільно охоплюють зап'ястя, ніж жіночі. Їх також відрізняє певна грубуватість. Найбільш поширеними матеріалами є срібло, шкіра та платина.

Кулони

Як і браслети, чоловічі ланцюжки відрізняються від жіночих своєю масивністю і лаконічністю. Кулони ‒ один з найдавніших чоловічих аксесуарів. У давні часи його робили з підручних засобів (шкіри, дерева, кісток, каміння) і носили як амулет. Сьогодні при виготовленні чоловічих аксесуарів найчастіше використовуються дорогоцінні метали, а декоративні елементи, як правило, відсутні. Якщо на ланцюжку є якась підвіска, то її також повинна відрізняти стриманість. Це може бути хрестик або інший лаконічний символ.

Годинники

Вибір годинників, мабуть, найбільш складний серед інших прикрас для чоловіків. У першу чергу потрібно визначитися з метою придбання годинника: це повинен бути просто функціональний аксесуар або ж ознака високого статусу? Годинники можуть бути зі шкіряним ремінцем (більш популярні, але не такі довговічні) або ж з металевим браслетом (більш стійкі до зносу). Розрізняють також цифрові, кварцові і механічні годинники. Якщо ви прихильник класики, то обирайте елегантні моделі кварцового або механічного годинника. Якщо ж ви віддаєте перевагу спортивному стилю, сміливо обирайте цифровий годинник або ж моделі з нестандартним дизайном.

Каблучка

Розрізняють декілька різновидів чоловічих каблучок:
• перстень: каблучка з дорогоцінним або напівдорогоцінним камінням;
• печатка: каблучка без каменів, але з масивною верхньою частиною, на яку нанесений герб, малюнок, напис або ініціали.

Якщо ви в пошуку прикрас для себе або шукаєте подарунок для чоловіка, загляніть у наш каталог. Тут представлені найкращі чоловічі аксесуари від відомих брендів у величезній асортименті.

 

4.5